Rapdebat met Aboutaleb op ESNS gaat niet door

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat toch niet in debat met Nederlandse rappers op Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen.

Volgens de organisator van het festival is het gezien de korte termijn niet gelukt ,,een discussie op te zetten die recht doet aan de problemen en de kwaliteit die ESNS bij overige panels biedt”. Het debat van vrijdag gaat daarom niet door.

ESNS had de burgemeester vorige week uitgenodigd nadat hij in zijn nieuwjaarsspeech had gezegd dat hij in gesprek wil met rappers over het verheerlijken van vuurwapengeweld. Aboutaleb had toegezegd dat hij het debat wilde aangaan op het festival, dat deze week plaatsvindt in Groningen.

'Rappers moeten in actie komen tegen vuurwapengeweld door jongeren'

De Rotterdamse burgemeester riep de rappers in zijn speech op hun verantwoordelijkheid te nemen en in actie te komen tegen vuurwapengeweld door jongeren. Aanleiding voor zijn oproep was de gewelddadige dood van de 31-jarige Rotterdamse rapper Feis in de nieuwjaarsnacht.

Aboutaleb was graag afgereisd naar Groningen om in debat te gaan, zo laat zijn woordvoerder weten. De burgemeester zal wel, zoals vorige week aangekondigd, het debat aanzwengelen in Rotterdam over geweldsverheerlijking in rapmuziek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.