Recensie: Leve de voet die in mij glijdt (★★★★)

Een waardevolle les, een opwekking. Het wordt tijd dat we ons verdiepen in de persoonlijkheid van de schoen, ongeacht het model of het fabricaat. De schoen, die de taal van hakken en zolen spreekt. Die stilstaat en een langdurig, onaangeraakt verblijf in de etalage vele malen erger vindt dan het rumoer van de straat. Dan kan het gebeuren dat de schoen lyrisch uitbarst in het juichende ‘Iemand die mij meeneemt. Leve de voet die straks zachtjes in mij glijdt.’

Kapstok

Er loopt (sorry voor de beeldspraak) een voorstelling waarin een duo wordt geportretteerd dat een in staat van faillissement verkerende schoenenzaak poogt te redden. Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) is de kapstok. De firma staat model voor het bestaan van een echtpaar. Hij, Ferry, is een nijvere, soms wat korzelige ambachtsman met een clownsneus, die het leer likt en met koesterende vingers streelt. Zijn partner Meta is de tegenpool. Uiteraard, anders werkt het niet. Elegant, slagvaardig en welbespraakt is ze de vrouw van wie men zich afvraagt hoe ze in vredesnaam aan zo’n kerel is blijven hangen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.