Recensie (****): Mike Boddé ‘soleert’ bij het NNO

Het Noord Nederlands Orkest is altijd op zoek naar concertformules waarmee nieuw publiek kan worden getrokken. Zo waren er de afgelopen twee seizoenen de uitlegconcerten Maestro Jules onthult, waarin dirigent Jules van Hessen grote symfonieën eerst analyseerde, waarna na de pauze het volledige werk klonk. Dit seizoen heeft het NNO Mike Boddé in de hand genomen: cabaretier, muziekfanaat en huispianist van tv-programma Podium Witteman.

Dat leverde geen volle zaal op, maar wel een goed gevulde, met naast oude, vertrouwde gezichten opvallend veel nieuwe en vooral jongere concertbezoekers. Zowel oud en nieuw kwamen aan hun trekken, want de praatjes waarmee Boddé de muziek aan toelichtte, waren niet alleen grappig. Ze bevatten ook voor de enigszins muzikaal onderlegde luisteraars voldoende interessants om geboeid te blijven.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.