Ronnie Flex met de heli naar Bevrijdingsfestival

GRONINGEN Ronnie Flex & Deuxperience komt op 5 mei met de helikopter naar het Bevrijdingsfestival in Groningen. De rapper is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

Op het hoofdpodium van het muziekfeest in Stadspark staat de rapper na zijn landing samen met publiek stil bij bij de vrijheid. Deejay Domien Verschuuren maakte op 3FM bekend dat naast Ronnie Flex & Deuxperience ook Fedde Le Grand en MY BABY zijn benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid 2018. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wijst jaarlijks drie Nederlandse artiesten aan die in helikopters van het Ministerie van Defensie langs veertien Bevrijdingsfestivals reizen.

Tatoeage van Anne Frank

Ronnie Flex zegt dat hij zich altijd al geïnteresseerd was in de Tweede Wereldoorlog. ,,Ik heb er veel over gelezen en veel films over gezien. Op mijn linker bovenarm heb ik een grote tatoeage van Anne Frank. Zij heeft zo veel positivisme nagelaten door de manier waarop zij schreef. Ze bleef optimistisch, en dat in een tijd van zoveel gevaar. Het voelt voor mij logisch om nu Ambassadeur van de Vrijheid te zijn.”

250 miljoen views

Ronnie Flex brak in 2015 door met de hit Drank & Drugs en heeft inmiddels meer dan 250 miljoen views op YouTube. Hij produceerde zijn laatste album Rémi grotendeels zelf en laat hij zich met Deuxperience inspireren door zijn Caribische roots.

Dotan en Jungle by Night

Op het Bevrijdingsfestival Groningen telt op 5 mei ruim vijftig acts, verspreid over 6 podia. Al eerder werden Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox aangekondigd. Het thema van het festival luidt ‘Geef vrijheid door’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.