Schade door windhoos bij opera Spanga

Een korte maar hevige windhoos heeft donderdagavond tijdens de voorstelling grote schade aangericht op het terrein van Opera Spanga.

Een kwartier tot tien minuten voordat de voorstelling daadwerkelijk afgelopen zou zijn, moest de uitvoering van Aida stopgezet worden. Volgens regisseuse Corina van Eijk was er sprake van een kortdurende windhoos. Omdat niet bekend was hoe lang de hevige windkracht aan zou houden, werd de voorstelling stilgelegd.

De publiekstent waar ruim 500 toeschouwers in kunnen, kan windkracht 12 houden. Eijk schat de kracht van de wind op deze donderdagavond op 9. Om geen risico te nemen, werd mensen verzocht de tent te verlaten en rustig naar hun auto’s te gaan. Ondanks de abrupte afbreking, waren er louter complimenten van het publiek, zegt Eijk.

Tenten plat

Op de rest van het terrein bleek de schade groot en was een ravage aangericht. De bartent was kapot gewaaid en ook de tent waar de kleedkamers zijn en solisten en koor kunnen vertoeven lag tegen de grond.

De organisatie had rekening gehouden met de voorspelling dat het om 23 uur noodweer zou worden. De pauze was bewust kort gehouden. Maar het noodweer kwam al om half elf.

Vrijdag zijn nieuwe tenten neergezet. Die dag was er geen voorstelling gepland. De voorstelling van zaterdag kan gewoon doorgaan. Voor de voorstelling van maandag zijn nog enkele plekken vrij.

menu