Schenking brengt uitbreiding Gevangenismuseum dichterbij

De uitbreiding van het Gevangenismuseum in Veenhuizen is een flinke stap dichterbij gekomen dankzij een schenking van de BankGiroLoterij.

Dat zegt directeur Peter Sluiter in reactie op het bericht dat het museum bij de verdeling van de loterijgelden 600.000 euro heeft ontvangen. ,,Je kunt dit zien als een doorbraak. We hebben nu tweederde van de externe gelden bijeen die als voorwaarde zijn gesteld om in aanmerking te komen voor een bijdrage van de provincie Drenthe”, aldus Sluiter.

Het Gevangenismuseum wil uitbreiden om bezoekers meer ruimte te bieden en om de verhalen van Veenhuizen beter te kunnen vertellen; zowel dat van de gevangenissen als van de Kolonie van Weldadigheid. Het huidige museum is volgens Sluiter berekend op 60.000 bezoekers per jaar. In de praktijk trekt het museum al jaren meer dan 100.000 bezoekers.

Met de uitbreiding is een investering van ongeveer twee miljoen euro gemoeid. Als het provinciebestuur met de laatste benodigde gelden over de brug komt, kan het Gevangenismuseum nieuwe stijl in de tweede helf van 2019 open voor publiek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.