Sting staat in de zomer in Groninger Stadspark met The Specials en Anouk

Na The Rolling Stones en Tina Turner staat er voor het eerst in jaren weer een artiest van wereldformaat in het Groninger Stadspark. Sting speelt in de zomer op de Drafbaan.

De cirkel is rond: Sting van Tweede Exloërmond naar Groninger Stadspark
Lees verder

Sting wordt op 22 juni 2019 een van de acts op Stadspark Live, een nieuw jaarlijks festival. Ook The Specials, Anouk, Tom Odell, Ronnie Flex en Daniël Lohues treden op.

Het nieuwe festival werd dinsdagmiddag aangekondigd door wethouder Joost van Keulen en Oosterpoort-programmeur Peter Sikkema. Kaarten kosten 55.44 euro, de kaartverkoop start op 21 december om 10 uur.

Ook op 31 augustus groot concert gepland

De fanclub van The Specials maakte de komst van de band naar Groningen al eerder via Twitter bekend, waarna de geruchtenmachine volop ging draaien. De uitnodiging voor de persbijeenkomst van dinsdag werd vergezeld van een medaille met daarop een paardenhoofd. De link met de Drafbaan was daarom snel gelegd.

De evenementenkalender van Groningen maakte al duidelijk dat de Drafbaan op die 22ste juni is gereserveerd voor een groot evenement, dat toegankelijk wordt voor 20.000 bezoekers. Op 31 augustus is er volgens die kalender opnieuw een groot evenement met internationale popartiesten, dan voor 30.000 bezoekers.

Langgekoesterde wens

Met de komst van de voormalig frontman van The Police gaat een langgekoesterde wens van de stad in vervulling. Groningen smacht al jaren naar eindelijk weer eens een echt grote artiest in het Stadspark. Zo brak de raadsfractie van het CDA ooit vergeefs een lans voor de komst van Coldplay.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.