Streetbeats topper op tweede Sterren in Martiniplaza

Sterren in Martiniplaza, het festival van Groninger popmuziek beleeft op 14 januari zijn tweede editie. Zanger Jan Rot heeft speciaal voor dit festival een nieuwe editie van zijn band the Streetbeats samengesteld.

Afgelopen januari vond tegelijkertijd met Noorderslag in de Oosterpoort in Martiniplaza de eerste editie van Sterren in Martiniplaza plaats. Dat festival, waar allemaal Groninger bands speelden die in de jaren ‘70 en ‘80 aan landelijke bekendheid roken, werd bezocht door 1500 mensen.

Voor organisator Peter Groot Kormelink en voor het zalencomplex is dat voldoende om in te zetten op een tweede editie. ,,Mede vanwege het enthousiasme van het publiek”, laat Groot Kormelink weten.

De programmering van het festival is nog niet geheel rond. Wel wordt de poster gevuld door enkele acts die tijdens de eerste editie van het Springtij-festival met veel succes optraden. Vastgelegd zijn Social Security, Jazzpolitie/Splitsing, New Adventures, Hans van Lier band, A.A. and the Doctors, Hanneke Kappen en de speciaal voor het festival heropgerichte Streetbeats van Jan Rot.

Zelfde opzet

Groot Kormelink wil de opzet van het eerste festival handhaven. Wel roept hij de bezoekers op om met suggesties te komen van bands die ook een plaatsje op het festival verdienen. Dat mogen actuele Groninger bands zijn.

Met Streetbeats 2.0 heeft het festival zijn eerste hoofdact te pakken. Jan Rot is nu bekend als soloartiest en vertaler, maar hij begon zijn carrière eind jaren 70 in de rock & roll. ‘Groningse band overdonderend’ kopte het Nieuwsblad van het Noorden over zijn band Streetbeats, waarvan hij zanger/pianist was en daarbij alle liedjes schreef. Recent trok hij met de musical Chez Brood over het leven van Herman Brood door het land. Rot heeft uit de band van die voorstelling drie jonge muzikanten aan zich verbonden. Samen vormen ze de tweede editie van The Streetbeats.

Klassiekers

Streetbeats 2.0 spelen klassiekers als No more Conversations, Hurry up en Doll of Roll in het Engels, maar Jan heeft ook een aantal nummers vertaald waaronder Single in Summer, dat nu als Zomersingle op zijn nieuwe album komt. ,,Voor en na de soundcheck van Chez Brood zijn we voor de lol begonnen die liedjes te spelen, en dat was kicken. Ze barsten van de energie en zijn totaal niet verouderd”, vindt Rot.

Groot Kormelink wil van het festival geen megafestijn maken. Kaarten zijn beperkt, waarschuwt hij. Tot oktober kunnen kaarten met korting gereserveerd worden

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.