Tatiana Pratley gaat Tryater leiden

LEEUWARDEN Theatermaakster Tatiana Pratley gaat vanaf augustus 2020 Tryater leiden. Zij volgt dan de huidige artistiek leider Ira Judkovskaja op.

Pratley, die wortels heeft in Friesland, Engeland, Polen en Frankrijk, is ondanks haar jonge leeftijd (33) voor het Tryater-publiek een oude bekende. Ze startte haar theaterloopbaan bij Meeuw Jonge Theatermakers in Leeuwarden en studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Bij Tryater volgde ze een vierjarig talentontwikkelingstraject.

De afgelopen jaren was Pratley als gastregisseur aan het Friese gezelschap verbonden en werkte mee aan voorstellingen als Heimwee nei Hurdegaryp en Wat jo wolle. Ze was vorig jaar als co-regisseur betrokken bij de opening van Culturele Hoofdstad 2018. Veel mensen zullen haar ook kennen van de producties die ze met haar eigen collectief, de eigenzinnige formatie Skoft&Skiep, maakte.

De komende anderhalf jaar lang werkt Pratley nog aan verschillende lopende producties bij Tryater en met Skoft&Skiep. Ze ontfermt zich al wel over het artistieke beleid van Tryater voor de volgende vierjarige periode van het kunstenplan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.