Te zien op Noorderzon: Aanschuiven bij Beno Hofman

Een sonoor klinkende stadshistoricus en een ondeugend meisje spelen samen.

Een beginnetje. Eigenhandig draait Beno Hofman – dé stadshistoricus Hofman – het slingertje van een speeldoos. Er klinkt muziek, er schuiven beelden voorbij op een scherm, de pasteltekeningen van Bregtje Wolters. En dan is er Marija Katic, een ondeugend meisje. Zij doet de dialogen, korte scènes, met Hofman. Hij beschikt over een sonoor, dragend geluid als verteller en hoeft slechts een muts of een professorale baret op te zetten om geloofwaardig het personage van een acteur te duiden.

Container

Omdat ze de (waar mogelijk) positieve kanten van de binding tussen Student & Stadjer belichten, spelen ze in een container. Dat vereenvoudigt de stap naar containerwoningen als behuizing van de student. Op basis van een miniatuur format zou het concept in de Verhalen van Groningen passen. Toch weer niet, de informatiefactor staat voorop. Dan ken je Hofman, hij koestert zijn afwijking. Schiet door naar 1614, het jaar dat de universiteit werd gesticht en daalt af naar woekerpandjes en fietsendieven. Het motto, desondanks: niet zeuren, niet klagen.

Maandag vanaf 16.00 uur de laatste twaalf voorstellingen aan de Leliesingel, sector Zuid. Capaciteit met proppen en aanschuiven: 22 plaatsen, entree 4 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.