Tim Vinke wint met ‘Ver-kijker’ eerste editie Folly Art Norg

Tim Vinke is zondag uitgeroepen tot winnaar van Folly Art Norg, een route met nutteloze bouwsels in het esdorpenlandschap rond Norg.

De in Groningen gevestigde interieur en product-ontwerper, opgeleid aan Academie Minerva, ontving 5000 euro voor zijn Ver-kijker, een horizontaal geplaatste ‘trechter’ in een veld bij Langelo ‘waar mensen de rust moeten pakken en de omgeving in zich moeten opnemen’. Eerder had Vinke 500 euro ontvangen voor de bouw van zijn object.

Eyecatcher

Een jury onder voorzitterschap van Ina Reynders-Veldhuis prees Ver-kijker om het uitnodigende ontwerp, het materiaalgebruik en de afwerking. ,,Een echte eyecatcher waarmee het publiek niet alleen is uitgedaagd om de omgeving beter te bekijken, maar ook kijkers heeft verleid het object te beklimmen”, aldus Reynders-Veldhuis zondag op de slotdag van de route.

Behalve het object van Vinke waren nog twaalf folly’s in het landschap te zien. Reynders-Veldhuis, tevens voorzitter van de organiserende stichting Amonet, kijkt terug op een ‘fantastische eerste editie’. Folly Art Norg heeft naar schatting 1500 bezoekers betalende bezoekers getrokken. Stichting Amonet, onder meer bekend van de Worteldagen, zint op een vervolg in 2019.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.