Ton Koopman naar Emmen

Ton Koopman komt dinsdag 29 november naar Emmen. Naast een concert op het Roelf Meijer-orgel in de Grote Kerk, geeft de beroemde organist/dirigent op een bijzondere manier orgelles aan scholieren.

Koopman (72), onder meer oprichter en leider van het Amsterdam Baroque Orchestra, geldt als een van de meest vooraanstaande barokmusici van Nederland. In Emmen speelt hij ‘s avonds orgelwerken van Johann Sebastian Bach, diens zoon Carl Philipp Emanuel Bach en Dietrich Buxtehude.

Overdag is Koopman ook al in Emmen. Dan komen meer dan 500 Emmense basisschoolleerlingen naar de Grote Kerk om de muziektheaterproductie Caecilia bij te wonen, een voorstelling die Koopman maakte met zijn dochter, actrice Marieke Koopman, en danser Carlo Camagni.

Met Caecilia, dat 29 november een paar keer wordt opgevoerd, wordt kinderen inzicht gegeven in de werking van een orgel. Ter voorbereiding krijgen de leerlingen op school een speciaal voor dit project ontwikkelde muziekles, waarbij ze met fietspompen loshangende orgelpijpen leren bespelen.

De schoolvoorstellingen zijn besloten. Het avondconcert in Emmen start om 20 uur (entree 15- 12 euro; reserveren via info@sgkc.nl).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.