Tot oud en nieuw inzenden voor Streektaalprijs

Wie nog een culturele uiting in de streektaal, Gronings, Drents of Stellingwerfs, voor de Dagblad van het Noorden-streektaalprijs 2017 in wil sturen, moet dat voor het eind van het jaar doen.

De jury van de Dagblad van het Noorden-streektaalprijs roept artiesten, uitgevers en producenten op om producties in het Gronings, Drents of Stellingwerfs in te sturen. Wat wordt het beste streektaalproduct van 2017? Dagblad van het Noorden reikt volgend jaar april voor de dertiende keer de DvhN-streektaalprijs uit.

Naast de door de jury aangewezen winnaars in de categorieën muziek en literatuur, wordt volgend jaar voor het eerst ook een publieksprijs toegekend.

Van de door de jury samengestelde kortlijst, maximaal drie genomineerden in elke categorie, worden korte filmpjes van de makers/uitvoerenden gemaakt en op www.dvhn.nl geplaatst. Via de website van Dagblad van het Noorden kunnen stemmers hun voorkeur kenbaar maken.

1001 euro en eeuwige roem

Voorzitter van de jury van de DvhN-streektaalprijs is Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen. Hij wordt terzijde gestaan door Jannie Kuipers (bibliotheek Emmen), Geesjen Doddema-Heidema (redactielid Toal en Taiken), Ingeborg Nienhuis, publiciste in het Gronings en de voormalige streektaalfunctionaris en schrijver/dichter Tonko Ufkes.

Met de jaarlijkse streektaalprijs van 1001 euro en eeuwige roem, stimuleert en beloont Dagblad van het Noorden culturele en kunstzinnige uitingen in de streektaal. Doel is om het gebruik van het Nedersaksisch te bevorderen. Daarbij gaat het om werk van zowel professionals als amateurs van wie werk is uitgevoerd en/of verschenen op cd/dvd dan wel in boekvorm. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat u losse verhalen of gedichten instuurt.

Iedereen die poëzie, een boek, cd, dvd, film of toneelstuk in de streektaal onder de aandacht van de jury van de Dagblad van het Noorden-streektaalprijs wil brengen, kan tot 31 december suggesties sturen naar streektaalprijs@dvhn.nl of naar Dagblad van het Noorden, onder vermelding van Streektaalprijs, Postbus 60, 9700 MC Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.