Trijntje Oosterhuis blijft hopen op Dotan

Trijntje Oosterhuis doet vrijdag De Nieuwe Kolk in Assen aan met haar theatertour Leven Van De Liefde.

Beloofd wordt een muzikale ontdekkingsreis die voert langs eigen Nederlandstalige hits en Nederlandstalige evergreens. Voorafgaand sigeert ze om 16.00 uur in Warenhuis Vanderveen,

,,Ik koos voor dit programma de nummers waarbij ik zelf een verhaal heb. Maar die benadering bleek voor het publiek hetzelfde te werken. Liedjes hangen in hun geheugen samen met de geboorte van hun kinderen, een hevige verliefdheid of juist een groot verdriet", vertelt de zangeres (45).

Intieme sfeer

Op het programma staat onder meer Liefde van later van Herman van Veen. ,,Ik draag dat lied altijd op aan het koppel in de zaal dat het langst bij elkaar is. Recent was dat een echtpaar met 58-jarig huwelijk. Na afloop kwamen die twee langs bij de signeersessie om liefdestips te geven. Die intieme sfeer, als die in mijn eigen huiskamer, is me geweldig goed bevallen.”

Hetzelfde geldt voor haar beslissing haar Engelstalige materiaal even opgeborgen te houden. Oosterhuis koos voor eigen Nederlandstalige liedjes als De Zee en Wereld zonder jou (‘Met het publiek in de plaats van Marco Borsato als duetpartner’), de nummers van haar coveralbum Leven van de liefde en een samen met rapper Diggy Dex nieuw geschreven song.

Samenwerken met Dotan

Ze werkt aan een vervolgplaat met origineel Nederlandstalig materiaal, die in de lente van volgend jaar zou moeten verschijnen. Ze schreef er liedjes voor samen met onder anderen Alain Clark, Paskal Jakobsen (Bløf) en Dotan. ,,Dat laatste nummer is veelbelovend, maar nog niet af. Ik krijg Dotan sinds alle commotie niet meer te pakken om verder te werken. Jammer, want als het aan mij ligt komt ons liedje als het goed genoeg wordt gewoon op de plaat.”

Ze heeft inmiddels 25 demoversies van nieuwe liedjes. Allemaal in het Nederlands. ,,Dan komt de betekenis van de teksten zoveel harder binnen, heb ik gemerkt. Ik zeg niet dat ik nooit meer in het Engels zing, maar voorlopig past deze manier heel goed bij me.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.