Uitgeverij Pluim herdenkt Nanne Tepper met heruitgave romans

Ter gelegenheid van zijn overlijden, zaterdag zes jaar geleden, geeft uitgeverij Pluim de romans van Nanne Tepper opnieuw uit.

Het betreft in een band De eeuwige jachtvelden (1995), De vaders van de gedachte (1998) en De avonturen van Hillebillie Veen (1998). ,,In dit boek zijn de drie romans die hij naliet gebundeld, opdat ze ons ook nu nog troost kunnen bieden en we de schoonheid kunnen vieren”, hoopt de uitgeverij.

De in Hoogezand geboren Tepper (1962 - 2012) werd op basis van zijn debuut over de liefde tussen een broer en zus in Oost-Groningen gezien als een zeldzaam groot literair talent, maar kon dat talent slechts gedeeltelijk waarmaken. ,,Dat zijn oeuvre beperkt bleef, is voornamelijk te wijten aan de strijd die hij zijn leven lang voerde tegen depressies. Uit alles bleek dat hij wel wilde schrijven, maar er niet meer toe in staat was en met name onder dat onvermogen leed.”

De laatste keer dat werk van Tepper werd uitgegeven, was in 2016 toen postuum De kunst is mijn slagveld verscheen, een boek met brieven van een steeds raadselachtig wordende schrijver die dag en nacht aan zijn romans sleutelt en gaandeweg geen licht meer in zijn tunnel kan zien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.