Veel complimenten voor het interview van Janine Abbring met Inez Weski in Zomergasten (maar Peter R. de Vries is gepikeerd)

Peter R. de Vries reageert gepikeerd op de woorden van Janine Abbring in Zomergasten. Foto: ANP

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het flauw dat Zomergasten-presentatrice Janine Abbring zondagavond laatdunkend leek te doen over RTL Boulevard. De journaliste wilde meer weten over het privéleven van gast Inez Weski, maar benadrukte geen Boulevard na te doen. Abbrings aanpak is niet eens goed genoeg voor de showrubriek, sneert Peter op Twitter.

‘Een genadeloos college over de kunst van het zwijgen’, vat De Volkskrant de Zomergasten-uitzending van zondag samen. Voor het oog van 535.000 kijkers probeerde Abbring privézaken los te krijgen bij strafrechtadvocate Weski, zoals welke boeken ze voorleest aan haar kleinkinderen.

Abbring ‘liep stuk op de muur’ rond de markante raadsvrouw, recenseert Het Parool: Weski liet vrijwel niets los.

Een sleutelzin in dat kader kwam twee uur na aanvang van het gesprek. ,,Inez, we zitten hier geen RTL Boulevard te maken’’, sprak Abbring, in de hoop haar gast wat meer open te breken. ,,Ik zou jou nooit vragen met wie je het bed deelt natuurlijk.’’

Peter R. de Vries: 'Abbring is het spoor compleet bijster'

Die vergelijking schoot bij Peter R. de Vries, zelf vaak te zien in de showrubriek, in het verkeerde keelgat. Abbring, die in 2017 nog de prestigieuze Sonja Barend Award won voor haar interview met Eberhard van der Laan, was zondagavond volgens hem niet eens goed genoeg voor Boulevard.

‘Daar worden over het algemeen betere vragen gesteld en is men de materie meer meester dan mevrouw Abbring, die het spoor compleet bijster was’, twitterde De Vries tegenover zijn ruim 323.000 volgers. Op welke vragen en materie hij precies doelde, is niet duidelijk. Abbring kondigde onlangs een Twitterpauze aan en heeft niet gereageerd.

Veel complimenten voor Janine Abbring: 'Beste aflevering in tijden'

De Vries’ mening wordt in elk geval niet weerspiegeld in de recensies van de aflevering. Volgens De Volkskrant was het ‘een van de beste Zomergasten in tijden’. Hoewel ze sommige onderwerpen liet liggen, was Abbring volgens Trouw soms zelfs té goed ingelezen, waardoor kijkers achter de feiten aan liepen. En ook op Twitter vallen veel lovende woorden te lezen.

De journalistieke reputatie van RTL Boulevard waaraan De Vries refereert, is overigens omstreden. Eerder hekelde tv-recensent Angela de Jong onder meer de manier waarop het RTL-programma omging met Dotan en vermeende wantoestanden bij opnames van De Villa.

menu