The Big Reset is aanstaande, waarschuwen deze omstreden schrijver en zijn uitgever vanuit de Blue Tiger Studio in Aduard

Het logo van de in Aduard gevestigde Blue Tiger Studio.

Tom Zwitser prijst vanuit zijn Blue Tiger Studio boeken aan. Dit keer: De Covid-19 goelag van Walter J. Baeyens.

Vorig jaar werd mediabedrijf De Blauwe Tijger door de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) bestempeld als doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën. Wie wil weten waar die aantijging op gebaseerd is, hoeft niet veel moeite te doen.

De uitgaven van De Blauwe Tijger zijn gewoon te koop. Ze worden aangeprezen via bewegend beeld en als podcast. Voor de presentatie van het boek De Covid-19 goelag, aanklacht en waarschuwing was de Vlaamse schrijver Walter Baeyens naar Aduard gereisd om in de Blue Tiger Studio een uur lang door uitgever Tom Zwitser te worden geïnterviewd.

Een interviewer van het type Harry Mens

De uitzending van het interview oogde degelijk, mede dankzij verschillende camerastandpunten, een kalme regie, duidelijk geluid en het decor: vermoedelijk een zolder van een voormalige boerderij. Wat ook meehielp was de opstelling van de gastheer. Zwitser is een interviewer van het type Harry Mens, maar dan inhoudelijk geïnteresseerd en beter geïnformeerd over het te verkopen product: een onheilspellend verhaal, of een complot – het is maar vanuit welke hoek je redeneert.

De Covid-19 goelag stelt dat er een verband bestaat tussen het coronavirus en bestrijding van de Mexicaanse griep en AIDS, dat grof geld wordt verdiend aan vaccins en tests en ‘we’ worden klaargestoomd voor The Great Reset door politiek en business, big pharma vooral. Om een nieuwe wereldorde mogelijk te maken is, aldus Baeyens, het begrip pandemie door de World Health Organisation (WHO) opnieuw gedefinieerd zodat regeringen noodtoestanden konden uitroepen.

‘Als ik dit als dokter had geschreven, zouden ze mij lynchen’

Waar Baeyens, een voormalig luchtmachtpiloot die eerder schreef over samenzweringen bij overheden en bedrijfsleven, zich op baseert bleef mistig. ,,Als ik dit als dokter had geschreven, zouden ze mij lynchen. Nu kunnen ze mij negeren. We gaan zien of de lezer er ook zo over denkt,” hoorden we hem zeggen. Zwitser sprak van een ‘consistent en goed in elkaar gezet verhaal’.

Minpunt: de uitgever verzuimde duidelijk te maken welk genre Baeyens als schrijver beoefent. Ongelezen en dus ongecontroleerd doet De Covid-19 goelag aan een thriller denken, aan schrikaanjagende fictie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu