Wat is er dit weekend te doen in Drenthe en Groningen?

In de activiteitenagenda's van Groningen en Drenthe voor dit weekend staan weer genoeg uitjes. Een aantal tips van de redactie.

Drenthe

Bloemencorso Eelde

Dit evenement behoeft weinig toelichting. Al sinds 1957 rijden elk jaar de meest uitbundig versierde praalwagens door Eelde. Dit weekend is het weer zover. De rondgang van de wagens begint zaterdag om 14.30 uur. Om 22.15 uur is op het festivalterrein de grote finale, met een vuurwerkshow.

Feestweekend Valthe

Valthe zet zich schrap voor het 24ste feestweekend. Er is weer een grote feesttent opgezet, waar maximaal 2.500 feestvierders in kunnen. Dat is het dubbele van het aantal inwoners dat het dorp telt. Vrijdagavond en zaterdagavond zijn er live-optredens. Voor het programma van het feestweekend zie www.feva.nl.

MM Culinair

Drinken, eten en flaneren op MM Culinair

Eten, drinken en genieten: dat is het centrale thema van MM Culinair. Daarvoor wordt komend weekend het Marktplein in Emmen voor de zesde keer omgetoverd tot één grote buitenkeuken en terras. Met twintig ambitieuze restaurants uit Emmen en wijde omgeving heeft de organisatie een smakelijke mix kunnen binnenhalen. Het evenement is zaterdag van 15.00 tot 0.00 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur.

Kampioenschap Oude Trekker en Motoren Vereniging Eext

Eext is zaterdag het toneel van het verenigingskampioenschap van de Oude Trekker en Motoren Vereniging. Ruim tachtig tractoren en ploegen uit het hele land strijden om de titel. De oude beestjes ploegen velden om, waarna een jury de winnaar aanwijst. De wedstrijd begint om 10.30 uur.

Finale NK FootGolf in Zeijerveen

Siep Liewes putt de bal

Op de golfbaan van de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen wordt zondag de finale van het Nederlands Kampioenschap FootGolf gespeeld. FootGolf is - de naam verraadt het al een beetje - een combinatie tussen voetbal en golf. Ruim vijftig spelers wisten zich via vijftien voorronden te plaatsen voor het finaleweekend. Het deelnemersveld wordt traditiegetrouw aangevuld met (oud-)profvoetballers. Zo doen onder meer Yevgeni Levchenko, Mike Zonneveld, Ignacio Tuhuteru en Mark-Jan Fledderus mee.

Groningen

Ballon Fiësta Meerstad

Bij goed weer stijgen vrijdagavond en zaterdag in Meerstad tientallen heteluchtballonnen op uit binnen- en buitenland. Een aantal luchtballonnen zal laag over het terrein aanvliegen en er is een feestelijke avondafsluiting met muziek erbij. Ballon Fiësta Meerstad is uitgegroeid tot één van de grootste ballonevenementen in Noord-Nederland en is gratis toegankelijk voor publiek. Het terrein is vrijdag vanaf 17.30 uur toegankelijk.

Proeven in Groningen

In Groningen is vrijdagavond en zaterdag de negende editie van het culinaire evenement Proeven in Groningen. Bezoekers krijgen de gelegenheid kennis te maken met gerechten van toprestaurants. Op het middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in het Jatstraat staan veel verschillende kraampjes. Meer informatie vind je hier.

Zienemaan & Sterren op het voormalige Suikerunieterrein

Zienemaan & Sterren toonde eerder al een film op de Grote Markt

Zin om een filmpje te kijken onder de open sterrenhemel? Zienemaan & Sterren rolt dit weekend een wit doek uit op het voormalige Suikerunieterrein aan de rand van Groningen. Vrijdag is de film Green Room te zien, zaterdag wordt de documentaire B-Movie – Lust and Sound in West-Berlin vertoond en zondag verschijnt Me and Earl and the Dying Girl op het scherm.

De Walfridusvoettocht 2016

Wie zaterdag een flinke wandeling wil maken kan meedoen aan de Walfridusvoettocht. Je kan kiezen voor een tocht van 5, 10, 15, 27,5 of 40 kilometer. Het startpunt is Bedum, waarna je door het in hoogte variërende Groninger landschap trekt. Wie de langste afstand loopt kan een stukje met een veerboot afleggen. Inschrijven kan alleen zaterdag nog bij de start.

Lego-clubdag in het LEGiO-museum

Een bakbrommer van Lego

De grootste Lego-bouwclub van Nederland, De Bouwsteen, strijkt dit weekend in Grootegast neer. In het LEGiO-museum wordt de jaarlijkse clubdag van de vereniging gehouden, wat meteen het grootste brick-event van Nederland is. Bezoekers kunnen de bouwwerken en verzamelingen van de leden bekijken. Ook zal burgemeester Peter den Oudsten van Groningen een schaalmodel van een bekend gebouw in Groningen onthullen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.