Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Je hoeft je dit weekend niet te vervelen in Groningen en Drenthe. Er staan tal van grote festivals en evenementen op de agenda. Een selectie.

Drenthe

Sweelpop

Vrijdagavond is de 35ste editie van Drenthe's oudste popfestival: Sweelpop. Op Sportpark 't Alterbarg in Zweeloo zijn optredens van The Dirty Daddies, Kraantje Pappie, Ultimate Guns N' Roses Tribute, Diep Triest en Toycar Taxi. Kaarten kosten 25 euro aan de kassa.

Preuvenement Assen

Het Preuvenement groeide de afgelopen jaren uit tot een volwaardig festival in de Gouveneurstuin van Assen met muziek, eten, kunst en theater. Jaarlijks komen hier tussen de 10.000 en 20.000 mensen op af. Zaterdag en zondag zijn er ook talloze activiteiten op de Brink. Blikvanger: de gratis openluchtbioscoop op het gras van de Brink.

Hoogeveen Culinair

In het park achter het raadhuis in Hoogeveen is zaterdag en zondag weer Hoogeveen Culinair. Duizenden bezoekers laven zich aan de lekkernijen van gemeentelijke horecaondernemers. Bezoekers krijgen de culinaire hapjes en drankjes geserveerd in een groene omgeving, omlijst met muziek en vermaak. De toegang is gratis.

Het Preuvenement in Assen

Het Preuvenement is zaterdag en zondag in Assen

Steigerpop

Steigerpop wordt zaterdag voor de tweede keer gehouden. Op het festival varen bezoekers in bootjes van optreden naar optreden. Die worden dit jaar gegeven door Gimme Shelter, Yellow Trigger, Helb en Blauwd. Wie nog geen kaartje heeft, moet een jaartje wachten: het festival was binnen een uur uitverkocht.

Koesteegfeest

Zaterdag is de twintigste editie van dit dorpsfeest, door gangmaker Jans Polling omschreven als een 'Borgerder reünie'. In een feesttent zijn er onder meer optredens van inwoners van het dorp, onder begeleiding van een proffesionele band.

Nacht van Bork

De Hoofdstraat in Westerbork is zaterdagavond weer het terrein van feestvierders. Tijdens dit jaarlijkse straatfestival is vanaf 21.00 uur veel live muziek. Na 1.00 uur gaat het feest verder in de horecagelegenheden.

Midgetgolf Madness

Midgetgolfen, bandjes kijken, eten en biertjes drinken. Dat is het recept van Midgetgolf Madness, dat zaterdag voor de derde keer wordt gehouden op de midgetgolfbaan in Meppel. Er zijn onder meer optredens van Rats on Raft, Green Hornet en Los Tiki Boys. Kaarten kosten 15 euro.


Zaterdag en zondag nemen motocrossers het TT Circuit over

MXGP

Dit weekend maken crossmotoren de dienst uit op het TT Circuit. De Asser baan is omgetoverd tot een zandcircuit, dat het decor vormt voor de tweede Motocross Grand Prix van Nederland. Vorig jaar werd het evenement door 35.000 mensen bezocht. Er zijn races op zaterdag en op zondag.

Miss Summer Verkiezing Dalen

Wie is de mooiste meid van Dalen? Dat wordt zondag duidelijk tijdens de Miss Summer Verkiezing Dalen. Het is al weer de 25ste editie van de verkiezing. De missen stellen zich hier voor.

Wings & Wheels

Op het vliegveld in Hoogeveen is het zondag weer een bonte mix van oude en nieuwe vliegtuigen, oldtimers en demonstraties van zweefvliegtuigen, parachutespringers en modelvliegtuigen.

Groningen


De videoclip van Ad Visser wordt vrijdag getoond

Bommen Berend

Elk jaar op 28 augustus vieren Groningers dat hun stad in 1672 het beleg van Bommen Berend heeft doorstaan. Dit jaar valt 28 augustus op een zondag en wordt het feest één dag eerder gevierd, op zaterdag 27 augustus. Nieuw dit jaar is De Reünie van Groningen, het nachtfeestje van Bommen Berend. Het feest is op de Grote Markt en begint vrijdag rond 21 uur.

Noorderzon

Het laatste weekend van Noorderzon, waarin er van alles te zien en te beleven is. Zo gaat vrijdag de videoclip van de song De Parade van de hemelse tragedie van Ad Visser in première in de Der Aa-kerk. Tien jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij dit lied, dat 8 uur, 39 minuten en 39 seconden duurt.

Oogstfeest Onstwedde

Voor de 31ste keer wordt het Oogstfeest Onstwedde gehouden. Vele oude ambachten, een oldtimershow, een braderie met vlooienmarkt, paardensport, diverse kinderactiviteiten en een Boeren Boeldag. Het eendaagse Oogstfeest trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Hee doe Kloune

Ook dit jaar wordt het centrum van Veendam bevolkt door een groot aantal clowns. Er komen weer een aantal ballonclowns, er wordt geschminkt, er zijn steltloopclowns, een improvisatieclown en nog veel meer. Het evenement begint zaterdag om 13.00 uur.

Oogstfeest in Onstwedde druk bezocht

Oogstfeest Onstwedde

Middeleeuws Winschoten

Het stadspark van Winschoten is dit weekend weer in middeleeuwse sferen gedompeld. Met muziek, vuurspuwers, middeleeuwse kleding, drankjes en meer.

Shantyfestival Stadskanaal

In Stadskanaal is zaterdag voor de 20ste keer het internationale Shantyfestival. Op verschillende plaatsen in het centrum zijn podia. Er doen acht koren mee.

Herkansing Oranje Vrijmarkt Scheemda

Omdat de activiteiten die georganiseerd waren tijdens Koningsdag in Scheemda werden afgelast wegens slecht weer, besloot de organisatie om deze zaterdag een zomervrijmarkt te houden. Ook is er een Rad van Avontuur en live muziek. De vrijmarkt begint om 14.00 uur.

Roege Wilt Wandeling rond Onstwedde

Wandelen, natuur en theatrale scenes uit de lokale mythes van Roege Wilt en Aycke van Ellersinghuizen. Dat zijn de ingrediënten van de Roege Wilt Wandeling, die vanaf 18.00 uur plaatsvindt vanaf Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde.

Bauke Mollema zet zijn handtekening voor Marissa van Putten.

Bauke Mollema deelt handtekeningen uit

Bauke Mollema Tocht

Voor de vierde keer wordt zondag de Bauke Mollema Tocht gereden. Deelnemers kunnen 65, 110 of 165 kilometer fietsen. De opbrengst gaat naar Fiets voor een Huis. Uiteraard is er de mogelijkheid om met Bauke kennis te maken. Inschrijven is alleen nog op de dag zelf mogelijk.

Pura Vida

Het gratis openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) staat dit jaar in het teken van 'A tribute to the Stones'. Het NNO wordt ondersteund door singer-songwriter Tim Knol en zanger en presentator Eric Corton. De muzikanten spelen bij Blauwestad bekende liedjes uit de eerste twintig jaren van The Rolling Stones. Aanvang van het concert is om 19:30 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.