Willemijn Maandag in bevingstheater ‘Noord op de schaal van Richter’

Willemijn Maandag naast Henk Ruiter tijdens de audities voor Noord op de schaal van Richter. Foto Stichting Walkyre Echo's

Willemijn Maandag gaat de rol van Menke spelen in Noord op de schaal van Richter , een grootschalig muziektheaterstuk bij Zuidbroek.

Maandag is gecast als een studente, die op zoek gaat naar de waarheid over een verdwenen boerderij en terechtkomt in ‘een turbulente wereld vol heftige ontmoetingen met boven- en ondergrondse spanningen’. Noord op de schaal van Richter is geïnspireerd op de aardbevingen in Groningen.

Eerder werd bekendgemaakt dat Albert Secuur een hoofrol speelt in het stuk dat dat in 2020 veertig keer moeten worden opgevoerd in een nog te realiseren theaterhal. Drijvende kracht achter Noord op de schaal van Richter is Geke Hoogstins uit Eext. Eerder realiseerde Hoogstins in Eext en Emmen grootschalige theaterproducties. Voor 2020 heeft ze ook een stuk op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork in voorbereiding.

Willemijn Maandag (1995) groeide op in Sleen en was eerder onder meer understudy in de musicals A Chorus Line en My Fair Lady . Op dit moment staat ze in muziektheaterstuk De Ontdeckingh in Enkhuizen en komend theaterseizoen is ze understudy in de musical Evita.

menu