Zaadraket Jos Volkers uit Haren weer in beweging. Kunstobject landt donderdag op Suikerunieterrein in Groningen

De Bioremediating Missile van Jos Volkers. Foto: Jos Volkers

De Bioremediating Missile van Jos Volkers uit Haren landt donderdag, bijna een week later dan gepland, op het Suikerunieterrein in Groningen. De 14 meter lange ‘zaadraket’ wordt met een vrachtwagen vanuit Roemenië naar Groningen vervoerd.

De kunstenaar uit Haren heeft woensdagmiddag laten weten in Duitsland te rijden en te verwachten donderdag rond 18.00 uur in Groningen aan te komen. ‘De reis van de Bioremediating Missile ondervindt meer obstakels dan vooraf voorzien, maar hij is weer onderweg’, schrijft hij in een e-mail. Hij plaatst op Facebook regelmatig berichten over en foto’s van zijn reis.

Volkers en zijn in Roemenië, in de vorm van een V2-raket, gebouwde kunstobject stonden lange tijd vast in Oostenrijk omdat op de benodigde vergunningen enkele handtekeningen ontbraken.

Raket gevuld met zaden, sporen en voedingsstoffen

De Bioremediating Missile is gebouwd van biologisch afbreekbare materialen zoals, hout, textiel en klei. De raket is gevuld met zaden, sporen en voedingstoffen als water en mineralen.

Het object wordt bij containerkunsthal MOBi op het Suikerterrein aan het publiek getoond. De openingsdagen zijn nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu