Zat van Bohemian Rhapsody? Luister dan eens naar deze zeven geniale covers

Ben je Bohemian Rhapsody helemaal beu? Of krijg je er juist geen genoeg van? Kijk dan deze covers. Voor de 15e keer op 1 in de Top 2000, Bohemian Rhapsody van Queen. Beter is er niet. Of toch wel?

Hoe dan ook, veel collega-muzikanten en komieken lieten zich inspireren door het klassieke meesterwerk. De zeven mooiste versies hier op een rij.

The Muppets

The Muppets is een komisch televisieprogramma uit de eind jaren '70. Poppen als Kermit de Kikker en Mrs. Piggy worden beroemdheden. Hun versie van Bohemian Rhapsody gooit ook hoge ogen.

Wayne's World

Mike Meyers en Dana Carvey zijn de muziekfans Wayne Campbell en Garth Algar in dé filmhit van 1992 Wayne's World. Ze coveren niet zozeer Bohemian Rhapsody, maar hun versie is meer dan vermakelijk en betekent in de Verenigde Staten een hernieuwde waardering voor de Queen-klassieker.

Exploiding Heads

Het komische Youtube-duo Exploiding Heads bewerkte Freddie Mercury's tekst met meer dan 200 voetbalnamen. Wie goed oplet, herkent vier Nederlandse spelers in de hele rij, vooral gebaseerd op het Engelse voetbal. Geen Galileo dus, maar Ferdinand Rio.

Bad News

Bad News is de naam van een satirische metalband met onder anderen Rik Mayell en Adrian Edmondson (later furore makend in the Young Ones), gevormd in het kader van het televisieprogramma The Comic Strip. De band maakt zelfs een album, geproduceerd door Queen-gitarist Brian May. Met daarop een ultralelijke versie van Bohemian Rhapsody.

Porkka Playboys

Vier Finse straatmuzikanten, opererend onder de naam Porkka Playboys, zoeken wel een heel bijzondere plek op om Queens meesterwerk in een eigen versie te spelen: een Volkswagen Polo. Het leidt tot een verrassend resultaat.

Brooklyn Duo ft. Dover Quartet

Hier is niks grappigs aan. Het klassieke Brooklyn Duo speelt samen met het Dover Quartet een gedragen instrumentale versie van Bohemian Rhapsody. Naar eigen zeggen niet zo goed als het origineel, maar deze versie mag er wezen.

Adam Lambert en Alan Carr

Alan Carr is een Britse komediant, die in zijn tv-show zanger Adam Lambert te gast heeft. Laat die nu in de voorrondes van de Amerikaanse versie van Idols acappela Bohemian Rhapsody hebben gezongen... Het leidt tot een grappige versie. Goed om te weten, Adam Lambert treedt tegenwoordig in de voetsporen van Freddie Mercury als zanger bij de overgebleven Queen-leden Brian May en Roger Taylor. In november nog in een stijf uitverkochte Ziggo Dome. Met louter lovende recensies tot gevolg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.