Zes acts uit Groningen toeren mee met reizend festival de Popronde

Foto: Archief/ Jaspar Moulijn

De Popronde heeft deze week bekendgemaakt welke bands dit jaar meedoen aan het reizende festival. Van de 101 bands en muzikanten komen er zes acts uit Groningen.

De Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 11 september tot en met 27 november. Het festival trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen, en wordt op 27 november afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg, in Amsterdam. Op donderdag 7 oktober strijkt de Popronde neer in het centrum van Groningen.

Popronde en corona

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon de 2020 editie van de Popronde niet doorgaan zoals bedoeld. De organisatie is hoopvol dat de maatregelen betreffende het coronavirus dit najaar toelaten dat de deuren van horeca, poppodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek, zodat er gezamenlijk en zonder afstand van livemuziek genoten kan worden.

De ontwikkelingen rond het virus worden door de organisatie nauwlettend in de gaten gehouden, de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur