Zijspancoureur Egbert Streuer krijgt expositie in Drents Museum

Zijspancoureur Egbert Streuer krijgt volgend jaar een expositie in het Drents Museum in Assen.

Na de tentoonstellingen over de Drentse blueslegende Harry Muskee in 2016 en amateurarcheoloog Tjerk Vermaning - vanaf 8 juli - wijdt het museum vanaf februari 2019 zo opnieuw een grote expositie aan een opvallende Drent. De tentoonstelling wordt een eerbetoon aan onbetwist Nederlands meest succesvolle motorcoureur, die volgend jaar bovendien 65 jaar wordt.

Drie wereldtitels

Met zijn ruige baard en imposante snor was de in Assen geboren Egbert Streuer een opvallende verschijning in het rennerskwartier, hoewel hij liever bescheiden op de achtergrond bleef. In de internationale motorsport heeft Streuer samen met zijn onafscheidelijke bakkenist Bernard Schnieders meer bereikt dan welke andere Nederlandse coureur dan ook. Hij won niet alleen als enige Nederlandse coureur drie wereldtitels, maar ook als enige Nederlander twee keer de TT in Assen.

Beeldmateriaal

De tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle motorcoureur vertelt het verhaal van Streuer aan de hand van onder meer origineel beeldmateriaal op foto en film, trofeeën, motoren, kleding en erekransen. Daarvoor maakt het museum gebruik van het archief van Henk Keulemans, freelance motorsportfotograaf/journalist voor onder andere het Nederlandse motorblad Moto73, en van de teksten van journaliste Natascha Kayser.

Biografie

Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie in de serie Drentse biografieën, die wordt uitgegeven door WBOOKS in Zwolle.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.