Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden krijgt eerste exemplaar van nieuwe Drentse thriller die zich afspeelt in Gees

Foto: Huus van de Taol.

Op het achterterras van partycentrum-groepsaccommodatie De Zwerfkei in Gees was vrijdag de boekpresentatie van De man die Russisch preut .

Dertig genodigden zagen dat schrijver Anne Doornbos het eerste exemplaar aan burgemeester Bert Bouwmeester overhandigd.

Niet Bert Bouwmeester maar ‘Thijs Timmermans’

‘Doornbos mag graag personages in zijn boek een naam geven die gelinkt is aan bestaande personen, schrijf Huus voor de Taol. ‘Zo heet de burgemeester in het boek Thijs Timmermans naar burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden.’

Moord op hoge functionaris van de NAM

In de opvolger van Doornbos zijn eerste Drentse thriller De paddenvanger krijgt inspecteur Rossing te maken met de moord op een hoge functionaris van de NAM. Hij komt om bij brand in zijn privé-sauna in zijn tuin in Gees. Dat laat niet alleen in Drenthe, maar ook in Den Haag alarmbellen rinkelen.

Voor Rossing en zijn team begint een ingewikkelde speurtocht. Heeft het te maken met het verzet tegen de gaswinning in Groningen? Speelt er wat in het huwelijk van het slachtoffer? Of is dit het gevolg van ruzie over een mestopslag? Gaandeweg het onderzoek graven Freek Rossing en zijn collega’s steeds dieper in het verleden. Een verleden waarin smerige geheimen spelen rond collegialiteit, ontrouw en verraad.

(Tekst loopt door onder foto.)


loading

In Gees

Het boek speelt in de duidelijke herkenbare omgeving van Gees, met uitstapjes naar onder meer Emmen, Emlichheim en Norg.

De paddenvanger kreeg de Streektaalprijs 2018 van het Dagblad van het Noorden. Over het boek verschenen lovende kritieken: Kurt Wallander tussen de hunebedden (Drents Letterkundig Tijdschrift Roet) en vier sterren van het Dagblad van het Noorden.

Anne Doornbos publiceerde eerder twee poëziebundels en twee bundels met korte verhalen.

De man die Russisch preut telt 376 pagina’s en kost 14,95.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Boeken