‘Applemuseum snel naar Westerbork’

Het Applemuseum in Orvelte verhuist, als het aan de stichting ligt, op korte termijn naar Westerbork. In het pand van het museum van papierknipkunst is ruimte vrij.

Het Applemuseum is al een tijd bezig met de verhuizing. ,,Tot onze verbazing werden we door de gemeente uitgenodigd voor een bezoek. Ineens was er een onverwachte go, zegt Izaäk Buwalda van de stichting.

Financiering

Alleen financiering staat de verhuizing nu nog in de weg. ,,We hopen dat de gemeente ons subsidieverzoek honoreert of dat sponsors willen helpen.”

Het Applemuseum had al langer een voorkeur voor vestiging in Westerbork. ,,We zitten daar meer in het centrum van toerisme en zijn beter bereikbaar. De ruimte is heel mooi en efficiënt en we zien synergievoordelen met het knipselmuseum.”

Schuur

Wel is de ruimte te klein om de hele collectie mee te verhuizen. ,,Dus als iemand in de omgeving van Westerbork een mooie, droge schuur in de aanbieding heeft..”, grapt Buwalda. De stichting achter het Applemuseum heeft een optie op de ruimte tot begin maart. ,,Tegen die tijd hopen we een beter beeld te hebben van de financiering”, zegt Buwalda, die hoopt de verhuizing voor de zomer rond te hebben.

,,We zijn nu op amateurniveau bezig, dat willen we niet langer. We zijn hartstikke ambitieus met elkaar. Het momentum is nu bereikt, nu moeten we door”, stelt Buwalda strijdvaardig.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.