‘BBC2014 heeft steun azc Oosterhesselen niet ingetrokken’

Oosterhesselen BBC2014, de grootste raadsfractie in de Coevorder gemeenteraad, heeft haar steun voor vestiging van een asielzoekerscentrum in Oosterhesselen geenszins ingetrokken.

Dat zei raadslid Derk ten Berge van BBC2014 dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

VVD-raadslid Geert Roeles vroeg de partij naar de stand van zaken. Aanleiding was een brief van Sociaal Oosterhesselen en Plaatselijk Belang Oosterhesselen aan staatssecretaris Dijkhoff, waarin wordt gesteld dat BBC2014 haar steun heeft ingetrokken en het college van burgemeester en wethouders heeft gevraagd af te zien van de vestiging van een asielopvang in Oosterhesselen.

Roeles vroeg Ten Berge of zijn fractie de briefschrijvers heeft gewezen op de kennelijk verkeerde veronderstelling. Dat was niet het geval.

BBC2014 meldde 30 juli op haar website dat de partij twijfelde aan nut en noodzaak van het azc in Oosterhesselen. ,,Het teruglopende aantal vluchtelingen in ons land is de belangrijkste reden. Het COA gaat heroverwegen, daarom gaan wij vragen stellen aan het college, om het COA te bewegen af te zien van de plannen bij de Klencke.’’

Onlangs adviseerde de provincie de staatssecretaris om vestiging van het azc in Oosterhesselen wel door te laten gaan, maar met voorlopig maximaal 200 plaatsen in plaats van 400.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.