‘Bomgooier Roden viel slachtoffer al 1,5 jaar lastig’

Een 32-jarige man uit Groningen wordt ervan verdacht dat hij samen met twee anderen een vuurwerkbom heeft gegooid naar een woning in Roden.

Op 4 november vorig jaar is volgens de officier van justitie een zwaar explosief in of in dichte nabijheid van het raam van het huis gegooid. ,,Daarbij is levensgevaar ontstaan voor in elk geval de twee bewoners van de woning.”

Dinsdag was een pro forma-zitting in de zaak van de Groninger. Hij zit drie maanden vast. Wie zijn medeverdachten zijn, is niet besproken. Wat volgens de officier wel vaststaat is dat de verdachte, al dan niet samen de anderen, een van de bewoners in Roden al sinds februari 2016 lastig valt. ,,Hij wil het slachtoffer vrees aanjagen met het doel iets te doen of juist niet te doen.”

Waar het omgaat is niet besproken. Op de zitting bleek dat de strafzaak wordt doorverwezen naar de rechtbank Overijssel. Dat gebeurt, omdat een medewerker van de rechtbank Noord-Nederland familie is van een van de slachtoffers. Advocaat Chris Pittau was van plan om de rechtbank te verzoeken om de verdachte vrij te laten tot aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Maar de voorzitter van de rechtbank zei dat ook dat verzoek in Overijssel gedaan moet worden.

De advocaat was zeer ontstemd. Hij was pas maandag op de hoogte gesteld dat de strafzaak naar een ander rechtbank gaat. ,,Mijn cliënt wordt hier de dupe van. Ik kan dit niet uitleggen.” De rechtbank erkent dat het rijkelijk laat is ontdekt dat de zaak moet worden doorverwezen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.