‘Emmer kinderen huilden tranen met tuiten’

Het was een prachtig idee, die gratis theaterkaartjes voor schoolkinderen voor het nieuwe Atlas Theater in Emmen. Maar daar hield ook gelijk alle lof van Jenneke Ensink (LEF!) op, donderdagavond tijdens de raadscommissie. Ook D66, VVD en GroenLinks hadden er vragen over.

De gemeente en de brede school gaven zoals gemeld in een flyer op de basisscholen laten weten dat kinderen met een van hun ouders gratis naar een van de 17 voorstellingen in het nieuwe Atlas Theater konden. Maar toen de ouders maandagmiddag om 12 uur gingen bestellen liepen website en telefooncentrale van het theater volkomen vast. Honderden mensen visten daardoor achter het net. ,,Bovendien’’, wist Ensink, zijn er scholen die dinsdag de flyer uitdeelden, toen het kwaad al was geschied. ,,Er zijn echt kinderen die tranen met tuiten hebben gehuild. De gemeente moet heel wat aan damage control doen.’’

Wethouder Jan Bos was zich daarvan bewust. ,,Er zijn 9200 schoolkinderen en we dachten dat 10% naar de voorstelling wilde. We hebben onvoldoende beseft dat iedereen graag naar het nieuwe theater wilde.’' Het enige dat we kunnen doen is toegeven dat het fout ging en proberen extra kaarten te regelen. Maar dat geldt niet voor alle 9000 kinderen.’' LEF! stelt voor om alle 17 voorstellingen op het grote scherm aan het Raadhuisplein uit te zenden.

De gemeente Emmen heeft inmiddels 30.000 euro uitgegeven aan de kaartjesactie, zegt wethouder Jan Bos. Het gaat in totaal om 850 kaartjes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.