‘Fietsenstalling Rensenpark in Emmen ondergronds’

Als het aan het CDA ligt wordt de fietsenstalling in het toekomstige Rensenpark in het centrum van Emmen ondergronds gevestigd. Alleen lukt dat niet in het voorgestelde nijlpaardenbassin.

De christen-democraat Dirk van Dijken had het gisteravond in de raadscommissie zo mooi voor ogen: alle fietsen keurig weggewerkt in het nijlpaardenbassin van de oude dierentuin. Maar wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) hielp hem uit de droom: dat bassin bestaat helemaal niet meer. Volgens de wethouder is het voormalige olifantendomein nog wel een optie.

De raadscommissie besprak de ontwerpvisie van het - nu nog - creatief mensenpark, op de locatie van de oude dierentuin. De raadsleden kwamen superlatieven tekort; nooit eerder viel het woord paradijs zo vaak in de raadzaal. Logisch, zeiden Carmen Hoogeveen (D66) en de wethouder later, want het is het uitvloeisel van het eerder uitgebrachte kwaliteitsboek.

‘Welke gemeente heeft nu een paradijs in het centrum van de stad?’

Het enthousiasme van Van Dijken en in zijn kielzog de hele raadscommissie was omdat het goede van de dierentuin behouden blijft: de savanne, de zichtlijnen, de bruggen en meer. Harry Leutscher (LEF!) kwam als eerste met de vergelijking met een paradijs. ,,En welke gemeente heeft nu een paradijs in het centrum van de stad?’’ De enige zorg van een enkel raadslid is shared space: de angst dat fietsers en voetgangers elkaar in de wielen rijden.

Onduidelijk is nog wel wanneer het park open gaat. Volgens wethouder Otter is de fasering van het park een dilemma. ,,De aanleg van riolering, elektra en dergelijke is nogal ingrijpend, want het park ligt al helemaal vol met kabels. We willen eigenlijk geen kaalslag in de bestaande bebouwing, maar alle activiteiten door laten gaan en tegelijk een savannepad aanleggen, dat wordt nog een heel gepuzzzel.‘’

Mensenpark wordt Rensenpark

Op dit moment zijn er in het creatief mensenpark vooral kunstzinnige en culturele activiteiten. Het mensenpark wordt te zijner tijd omgedoopt in Rensenpark, naar de familie die het Noorder Dierenpark in de vorige eeuw tot grote bloei bracht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.