‘Jobcarving kan langdurig werklozen aan een baan helpen’

Het CDA in Emmen wil de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt aanpakken door jobcarving te stimuleren. Hierbij wordt een functie opgeknipt in een specialistisch deel en een deel waarvoor minder of geen scholing nodig is.

Het CDA komt met het voorstel naar aanleiding van een rapport van de plaatselijke Rekenkamercommissie over de arbeidsmarkt. Hierin staat dat de werkloosheid in de gemeente Emmen relatief hoog is doordat de vraag naar personeel niet lijkt aan te sluiten op het aanbod werkzoekenden.

Personeelstekorten en langdurig werklozen

„Veel werkgevers in de regio zijn op zoek naar specialisten, maar die zijn er gewoon niet”, ziet raadslid Dirk van Dijken. „Vooral binnen de techniek en de zorg zijn er personeelstekorten, terwijl er ook een groep langdurig werklozen is zonder uitzicht op een baan.”

Volgens Van Dijken kan jobcarving de oplossing zijn voor beide problemen. Als een openstaande vacature niet opgevuld kan worden, kunnen de taken van een al aanwezige specialist als het ware in tweeën geknipt worden. Een nieuwe werknemer neemt de meer basale werkzaamheden en neventaken voor zijn rekening zodat de specialist zich veel meer op de hoofdwerkzaamheden kan richten. Op die manier wordt het personeelstekort (deels) opgevangen.

Win-win

„Het lijkt mij een win-winsituatie”, gaat Van Dijken verder. „Het mooiste zou zijn als er door de onderwijsinstellingen deelopleidingen aangeboden worden. Die kunnen voor langdurig werklozen makkelijker behaald worden dan een complete mbo-opleiding van vier jaar. Een bedrijf dat bijvoorbeeld geen loodgieter kan vinden, kan via dit systeem een langdurig werkloze aannemen die zo’n versnelde deelopleiding heeft gedaan. Hij of zij doet dan de relatief makkelijkere taken, zodat de vaste loodgieter van het bedrijf meer tijd heeft voor het specialistische werk.”

Van Dijken zou graag zien dat de gemeentepolitiek met onderwijsinstellingen en werkgevers om tafel gaat om dit idee vorm te geven. Herman Idema, directeur van Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen, ziet dat wel zitten. „Veel ondernemers zijn hier al mee bezig. Ik denk dat zij wel zitten te wachten op mensen die heel gericht een klein onderdeel van een opleiding gevolgd hebben. Soms is meer ook gewoon niet nodig.”

Onderwijs wil meedenken

Maar voor het zover is moet er eerst meer onderzoek gedaan worden naar de animo en haalbaarheid, vindt Liesbeth Horstmann, projectmanager techniek en innovatie bij het Drenthe College. „Het idee is zeker mooi, met een deelcertificaat erken je mensen in bepaalde vaardigheden. Als blijkt dat dit een kans van slagen heeft, zou het Drenthe College hier zeker over willen meedenken.”

Horstmann denkt dat in de toekomst bepaalde opleidingen opgedeeld zouden kunnen worden in modules. „Als iemand zo’n module afgerond heeft, is er de mogelijkheid de andere modules later te volgen, waarna alsnog het gehele diploma behaald kan worden.” Voorwaade is wel dat zo’n deelcertificaat waarde krijgt. „Nu zitten we in een hoogconjunctuur, maar wat als de economie straks weer inzakt? Mensen moeten er wel wat aan hebben en niet als eerste weer aan de kant gezet worden.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.