‘Kastanje Festival Assen mooie aanvulling op bestaande programma’

Een evenement voor de hele familie. Dat moet het nieuwe Kastanje Festival in Assen worden. Eind volgende maand is de eerste editie aan de Baggelhuizerplas.

De Asser Beachvolleybal Club, Stichting Phusis en EOC Showproductions hebben de handen ineengeslagen om een feestweekend neer te zetten voor jong en oud. Het Kastanje Festival, dat plaatsvindt van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september, moet het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi aan de Baggelhuizerplas een nieuwe impuls geven. Vijf vragen hierover aan projectleider Rob van der Struik.

Een festival als aanvulling op het volleybaltoernooi, waarom?

„Het toernooi is vanaf nu eigenlijk een onderdeel van het festival. Het vormt een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten in Assen. Summer Break duurt van maandag (27 augustus, red.) tot en met donderdag. Wij sluiten de week af op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor ons als EOC Showproductions is dit een opstapje naar veel meer, het Kastanje Festival moet een van de vele evenementen worden die wij als stichting elk jaar organiseren. Er komt nog veel meer nieuws aan.”

Hoe ziet het festivalterrein eruit?

„Alles speelt zich af rondom de Baggelhuizerplas. Er zijn zo’n tweehonderd kampeerplekken voor mensen die willen overnachten. Ook komt er een kermis op het terrein, dat is uniek op die locatie. We zijn verder nog in gesprek met mensen van Defensie, of zij met demonstraties en een klimwand aanwezig kunnen zijn op het festival.”

Wat is er verder allemaal te beleven?

„Op vrijdagavond beginnen we om 17.00 uur met lokaal talent op het podium. Daarna sluit Qmusic met onder meer Het Foute Uur de avond af. Op zaterdag en zondag is er overdag beachvolleybal natuurlijk, in combinatie met veel livemuziek, kermis, clowns en springkussens. Op zaterdagavond is het de beurt aan Radio Continu met onder meer de Lawineboys, Helemaal Hollands, Zware Jongens en DJ Feike van de Berg. Op zondag sluiten we af met een vrijmarkt en met het volleybal natuurlijk.”

Hoeveel mensen verwachten jullie?

„We zetten in op vijfduizend bezoekers. De gemeente is optimistischer en hoopt op tienduizend man. Dat zou helemaal mooi zijn en we kunnen dat aantal zeker aan. Ondernemers zijn ook heel enthousiast, dus het ziet er goed uit.”

Wat kost een kaartje?

„Overdag is alles gratis te bezoeken. Op vrijdag- en zaterdagavond heb je een kaartje nodig. Een early bird-ticket voor beide avonden samen kost 29 euro inclusief servicekosten.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.