‘Kortere afschrijving waterleidingen WMD, maar geen hogere kosten water’

De Asser VVD-wethouder Roald Leemrijse gaat er, als aandeelhouder van de WMD, alles aan doen om de tarieven en kosten voor water zo laag mogelijk te houden.

Deze toezegging deed hij donderdagavond in de gemeenteraad van Assen. Op vragen van Bert Homan (VVD) antwoordde Leemrijse dat het jaarverslag van de WMD inderdaad 5 maanden wordt uitgesteld. Dit heeft alles te maken met een nieuwe en kortere afschrijvingstermijn voor het leidingnet: van 50 naar 35 jaar.

Kosten niet op bordje burgers en bedrijven

,,Een kortere afschrijvingstermijn betekent hogere kosten’’, waarschuwde Homan. Hij drong er met klem op aan bij de wethouder om in zijn rol als aandeelhouder ervoor te waken dat de hogere kosten niet op het bordje van burgers en bedrijven terechtkomen.

Leemrijse, die als nieuwe wethouder zijn eerste aandeelhoudersvergadering van de WMD onlangs bijwoonde, viel naar eigen zeggen met zijn neus in de boter. Vanwege de complexiteit stemde hij in met uitstel van het jaarverslag. ,,Maar ik zet mij ervoor in de kosten en tarieven zo laag mogelijk te houden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.