‘Langer tbs voor man die Klazienavener doodstak’

De 28-jarige Richenel J., die in 2007 voor het doodsteken van Rocky van Sauers is veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging, blijft voorlopig in de kliniek als het Openbaar Ministerie z’n zin krijgt.

De officier van justitie eiste donderdag een verlenging van de tbs met een jaar. Advocaat Evert van der Meer, de raadsman van J, ziet liever dat de tbs-maatregel onder voorwaarden wordt beëindigd.

De oud-Emmenaar stak op 30 juli 2006 in zijn toenmalige woning aan de Torflang de 25-jarige Klazienavener Rocky van Sauers meerdere malen met een mes. Doodslag achtte de rechtbank destijds bewezen.

Beide mannen kregen in de vroege ochtend ruzie over een geld. Dit gebeurde na een nachtje stappen en tijdens het eten van pizza in de woning van J. Het slachtoffer liep vijf messteken op, waarvan twee in het hart. J. ging er vandoor en hield zich twee weken lang schuil in Zwolle. Het slachtoffer bloedde dood.

Richenel J. zit nog in de kliniek. Hij gaat inmiddels wel zonder begeleiding op verlof. De man gebruikt medicatie voor stoornissen als schizofrenie. Hoe dit ziektebeeld verloopt is nog onduidelijk. De officier van justitie vindt het dan nog veel te vroeg om de tbs te beëindigen.

Bovendien ontving J. tot voor kort nog dreigtelefoontjes, vermoedelijk van de zijde van nabestaanden. Hij reageerde hierop met; ‘Ik sla een keer terug’. Vanwege die uitlating heeft de officier van justitie er een hard hoofd dat de man zorgeloos kan terugkeren in de maatschappij.

De rechtbank doet op 8 december uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.