‘Misschien moet we maar wennen aan lange wachttijden na de TT’

Misschien moeten we maar wennen aan lange wachttijden bij de afvoer van de TT in Assen. ,,Bij concerten in de Ziggo Dome moet je ook lang wachten.”

De aanvoer van zo’n 25.000 auto’s en 18.000 motoren naar de parkeerplaatsen rond het TT Circuit verliep zondag goed, de afvoer van het verkeer ging minder snel dan verwacht.

Wie met de auto naar huis wilde stond lang te wachten, sommige bezoekers klaagden urenlang op de parkeerplaats te hebben staan wachten. Ondanks een nieuw Verkeersplan voor de TT.

Waar lag het aan?

,,Na de MotoGP stroomden de tribunes leeg'', zegt Peter Schorer namens de werkgroep Verkeer van de TT. ,,Of bezoekers de Formule 1-race met Max Verstappen op tv wilden zien of het WK voetbal weet ik niet. Maar voorgaande jaren hebben we niet eerder te maken gehad met zo’n massale uitstroom vlak na de MotoGP. Daardoor raakten twee rijstroken van de A28 verstopt.”

Of daar volgend jaar wat aan te doen is, is nog maar de vraag.

Schorer: ,,We gaan nog evalueren, maar misschien kan het niet anders. Ik denk niet dat de A28 bij Assen voor de TT een extra rijstrook krijgt. Misschien moet je accepteren dat je bij grote evenementen enige tijd moet wachten voordat je kunt vertrekken. Bij een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam sta je na afloop ook lang te wachten voordat je de parkeergarage uit kunt.”

Station Zwolle lag eruit

Dit jaar had de TT de pech dat station Zwolle eruit lag vanwege spoorwerkzaamheden. Veel TT-bezoekers van beneden Zwolle stapten daarom niet op de trein naar Assen, maar kwanen met de auto naar het circuit, aldus het OV-bureau Groningen/Drenthe.

Dat kreeg op zondag minder mensen in de bussen van station Assen naar het circuit dan vorig jaar.

Voor de TT was dit jaar een aantal maatregelen genomen om de aan- en afvoer te verbeteren. Zo werden de op- en afritten van de A28 bij de TT-afslag van een extra rijstrook voorzien en hingen er grote matrixborden boven de aanvoerwegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.