‘Nijlandstraat lijkt wel racebaan’

De Nijlandstraat in Assen wordt gebruikt als racebaan. ,,We houden regelmatig ons hart vast. Het gaat hier een keer goed fout’’, zegt Max Wiefferink.

Wiefferink woont op de hoek van de driesprong van de Nijlandstraat met de Paul Krugerstraat. De weg voert langs zijn huis en tuin en geeft toegang tot de supermarkt Jumbo, een appartementencomplex en het Veemarktterrein.

Sluipverkeer

De toegang was ter hoogte van de parkeerplaats van de Jumbo altijd afgesloten met paaltjes. Alleen tweewielers en voetgangers konden er langs. Alleen met de TT-kermis gingen de paaltjes eruit om hulpdiensten toegang te kunnen bieden.

Die situatie is permanent veranderd door de reconstructie van het Veemarktterrein en de Industrieweg. De paaltjes zijn er tijdens de werkzaamheden uitgehaald en niet teruggeplaatst. Het Veemarktterrein/Jumbo heeft nu in het verlengde van de Nijlandstraat ook een nieuwe in- en uitrit gekregen op de Industrieweg. Het sluipverkeer vanaf de Groningerstraat/Jan Fabriciusstraat is sterk toegenomen en ook de klanten van de supermarkt maken nu van de weg gebruik.

Gevaarlijk

Het komt regelmatig voor dat auto’s met gierende banden en een rotsnelheid over de Nijlandstraat racen, vertelt Wiefferink. Dat is problematisch op de driesprong. De hoek-woningen ontnemen het zicht op het verkeer uit de Paul Krugerstraat. Wiefferink: ,,Levensgevaarlijk omdat veel scholieren, mensen van het zorgcentrum Anholt en andere zorglocaties van de weg gebruikmaken en hier oversteken. Het gaat gelukkig elke keer nog net goed.’’

Wiefferink, die sinds februari in Assen woont, zegt zijn zorgen mede namens andere buurtbewoners te uiten. Hij heeft ook aan de bel getrokken bij de gemeente maar nog geen reactie ontvangen. ,,Het beste zou zijn dat de Nijlandstraat op de een of andere manier weer afge-sloten wordt voor het verkeer’’, zegt hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.