‘Profeet’ die spirituele winkel met brand dreigde opgespoord

De persoon die de eigenaresse van een spirituele winkel in Hoogeveen met brand dreigde, is opgespoord. Hij heeft bekend en zijn excuses gemaakt.

De wijkagent heeft donderdagmiddag na een tip een man aangesproken, die verdacht werd van het opplakken van een plakkaat op de spirituele winkel Kristal van Licht. De man heeft zijn daad toegegeven en zijn verontschuldigingen aangeboden aan eigenaresse Annemie Kramer.

Afgedaan

Daarmee is deze zaak afgedaan. Politiewoordvoerder Paul Heidanus zegt bij dat besluit ook nadrukkelijk ‘de achtergrond van de man’ te hebben betrokken. Hij wil daar verder niet over uitweiden. De man heeft een waarschuwing gekregen.

Eigenaresse Annemie Kramer is blij dat de kwestie voorbij is. ,,Ook voor mijn buren, want die waren best ongerust. Ik heb dat de man ook verteld. Zijn dreigement had grote impact op de buurt.’’

Aangifte

Kramer deed eerder deze week bij de politie aangifte van bedreiging, nadat ze een papier met tekst op de deur van haar winkeltje aan de Bouwmeesterstraat in Hoogeveen aantrof. In gebrekkig Nederlands was de boodschap dat de eigenaresse nog deze week haar ‘afgodswinkel’ moest sluiten. En als ze dat niet deed zou ‘de Heilige Geest van God’ het in de brand steken. Het papier was ondertekend met ‘Evangelise profeet’. De winkel van Annemie Kramer bevindt zich op de begane grond van een flatgebouw met vier woonlagen. De buren ontdekten de brief als eerste en hadden de politie al op de hoogte gesteld. De eigenaresse was vooral beduusd van de bedreiging. ,,Ik ben niet zo snel van streek, maar vind dit geen fijn idee’’, liet ze gistermorgen weten. Ze vroeg zich af wie erachter kon zitten.

Schrik

De schrik bij de buren was groter. Kramer: ,,Zij wonen hier, voelen zich bedreigd en zijn erg bang voor brand. Ik ben alleen ’s middags aanwezig om de winkel te runnen.’’ De politie nam de bedreiging serieus. Het papier werd meegenomen voor forensisch onderzoek, omdat er vingerafdrukken op het plakband zaten. Kramer was niet van plan toe te geven aan de eis van de opsteller van het pamflet. Ze runt het winkeltje er inmiddels drie jaar. Edelstenen, mineralen en sieraden vormen het kernassortiment. De afgelopen dagen was het druk met klanten en belangstellenden die haar een hart onder de riem staken. ,,Dat vond ik mooi, maar ik ben nu blij dat we normaal verder kunnen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.