‘Slechtste fietspad’ van Emmen wordt opgeknapt

De gemeente Emmen begint maandag met de vernieuwing van het fietspad tussen de wijk Emmerhout en het centrum van Emmen.

Het fietspad dat deels door de Emmer Dennen gaat heeft veel last van boomwortels en daarom wordt het asfalt vervangen door beton. Het fietspad was met nog twee andere rijwielpaden in Emmen in de afgelopen zomer nog door lezers van Dagblad van het Noorden genomineerd voor ‘slechtste fietspad van Drenthe’. Die twijfelachtige eer ging uiteindelijk naar de Hoofdweg in Eelde.

Drie jaar extra investeren

Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) is blij dat er aan het rijwielpad gewerkt gaat worden. ,,Dit fietspad stond al langer op onze wensenlijst om flink onder handen te nemen. Ik ben blij dat we dankzij negen miljoen euro van de gemeenteraad al drie jaar lang extra kunnen investeren in wegen en fietspaden. Daardoor kunnen we dit fietspad ook eindelijk vernieuwen.’’

De werkzaamheden beginnen maandag op het noordelijke fietspad tussen de Laan van de Bork en de Prinsenlaan in het centrum van Emmen. Dat moet begin november klaar zijn.

Niet het hele fietspad

Daarna gaat de aannemer aan de andere kant van de Houtweg en de Boslaan aan de slag, van de Prinsenlaan tot de Laan van de Marel. Door in twee fasen te werken, hoeven fietsers niet om te rijden, maar kunnen ze gebruik maken van het fietspad aan de andere kant van de weg.

Een stukje van het fietspad wordt in dit project niet vernieuwd, rondom de kruising van Boslaan en Boermarkeweg. De bedoeling is namelijk dat de gemeente dat kruispunt in de nabije toekomst in z’n geheel gaat aanpakken.

De gemeente Emmen heeft ongeveer 1200 kilometer aan wegen en ruim 75 kilometer aan vrijliggende fietspaden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.