Grommende motoren, glimmende tractors en volle tribunes, vrijdag en zaterdag in Assen. Het eerste Indoor Truck-en Tractorpulling in de TT Hall was een succes.

Bert Smid (37) uit Assen heeft met zijn zoontjes Levi (9) en Ruben (8) een mooi plekje gevonden op een van de twee grote tribunes in de TT Hall. De jongetjes dragen felgele gehoorbeschermers. Geen overbodige luxe, want de trekkende tractors op de lange kleizandbanen in het midden van de enorme hal maken een gigantische bak herrie.

,,Ik ben vroeger met mijn vader naar de trekker trek geweest. Het leek me ook leuk om mee te maken voor mijn zoontjes”, vertelt de Assenaar. Wilden de twee broers graag mee met papa of moesten ze? ,,Allebei”, zegt de jongste broer wijs. Het is voor de jongens de eerste keer. ,,We kijken vaak naar tractorpulling op televisie. Zelf hebben we geen boerderij. Maar een oom van ons wel.”

'Zelf hebben we geen boerderij. Maar een oom van ons wel'

Familiegebeuren

Tractorpulling is een echt familiegebeuren voor bezoekers en de 250 deelnemers uit binnen-en buitenland. Willam de Vos doet met zijn Team Extreme Tempation mee aan de demowedstrijden. Het team is Europees kampioen in de klasse Grand National. De Vos is met zijn hele gezin, zijn vrouw Annelies en hun zoontjes Dylan (8) en Ryan (5) naar Assen gekomen. Ze reizen met hun indrukwekkende tractor in een truck met oplegger alle grote wedstrijden in Europa af.

Het team heeft een megacamper, die van alle gemakken is voorzien. Ze kunnen er in slapen, koken en douchen. Terwijl binnen de wedstrijden al in volle gang zijn, voetballen de jongens buiten. Teamleden maken ondertussen een sateetje klaar. ,,Het is een manier van leven. Al onze vrije tijd steken we er in. Het mooiste vind ik eigenlijk de periode voor de wedstrijden, als je met je kameraden in de werkplaats aan de machine aan het sleutelen bent.”

Tevreden

Binnen in de hal klinkt applaus van de tribunes als een tractor met veel rook en kabaal de loodzware sleepwagen door het rulle zand sleurt. De organisatie Stichting Trekker Trek Nijkerkerveen is tevreden over het verloop van het evenement. Volgend jaar keert het tractorpulling terug naar de TT Hall, de datum is nog niet bekend.

Bekijk hier een fotoserie van het evenement

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe