‘Wexit geeft Reestmonders kans op vaste baan’

Sterk Meppel (SteM) wil weten wat het uittreden van de De Wolden uit werkvoorzieningschap Reestmond betekent voor de tijdelijke medewerkers.

SteM wil de mensen met een contract tot juli volgend jaar in vaste dienst worden genomen. Dit is eerder geprobeerd, maar toen staakten de stemmen omdat de gemeentes De Wolden en Staphorst tegen vaste dienstverbanden waren. Westerveld en Meppel waren allebei voor. Nu De Wolden uittreedt ontstaat een nieuwe stemverhouding, met een meerderheid voor vaste dienstverbanden.

Reestmond

Bij Reestmond werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eerder werden veel medewerkers na een tijdelijk contract in vaste dienst genomen, maar dat stopte sinds de Partcipatiewet in werking trad. Het was de bedoeling dat de medewerkers begeleid zouden worden naar een reguliere baan bij een bedrijf. De tijdelijke medewerkers van Reestmond kwamen hiertegen in opstand, omdat zij dachten dat ze geen andere baan zouden vinden. Na een jaar bleek dat nog maar een paar mensen daadwerkelijk een andere baan hadden.

Actie van prominenten

Vorige week was er een actie waarbij prominente Meppelers in een paar uur zoveel mogelijk stages, werkervaringsplekken en ontmoetingen probeerden te regelen bij bedrijven voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.