‘Zuidlaren heeft nog steeds last van jeugd’

Feestvierende jongeren hebben vrij spel op de Brink in Zuidlaren. De ondernemers hebben er veel last van.

Politie en gemeente doen hier nog steeds te weinig tegen, verklaarde fractieleider Armand Jennekens van D66 gisteravond in de raad van Tynaarlo, waar het veiligheidsplan van burgemeester Marcel Thijsen ter sprake kwam.

Zuipen

,,We hebben in onze gemeente last van zuipketen en zuiptoerisme’’, analyseerde Jennekens. ,,Ik vrees dat we het aantal zuipketen met dubbele cijfers moeten schrijven. En jongeren komen vanuit Hoogezand, Annen en andere plaatsen naar Zuidlaren.’’

Zuidlaren kampt al langer met overlast van jongeren. Volgens Jennekens hebben ondernemers inmiddels de moed opgegeven dat dit afdoende wordt aangepakt. Thijsen wees er op dat hij de overlast wel degelijk probeert aan te pakken. ,,Ik heb deze week nog twee gebiedsverboden getekend aan jongeren die in drugs handelden.’’

Hij zei dat het jongeren niet is verboden rond te hangen, maar dat gemeente en politie openbare dronkenschap wel aanpakken en wel degelijk proberen het rondhangen in goede banen te leiden.

Ouders

Thijsen zei het gesprek met ouders aan te gaan als er sprake is van alcoholmisbruik door jongeren. Hij zei ook de medewerking van ouders nodig te hebben bij de aanpak van zuipketen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.