12-jarige jongen dood in bosjes gevonden in Gasselternijveen

FOTO: Bas van Sluis

In Gasselternijveen is donderdagmiddag het lichaam van een 12-jarige jongen uit dat dorp gevonden.

De 12-jarige jongen is even na 17.00 uur in de middag gevonden in bosschages in een woonwijk. Gealarmeerde hulpdiensten hebben het kind nog proberen te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten.

Crisisoverleg

De politie heeft op de plek waar de jongen werd gevonden onderzoek gedaan. Dat is inmiddels gesloten, laat de politie desgevraagd weten. Het lichaam is inmiddels vrijgegeven.

Op het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten is donderdagavond en vrijdagochtend na de vondst van het lichaam crisisoverleg geweest door meerdere instanties, waaronder de GGD. Dat bevestigt burgemeester Piet van Dijk (gemeente Aa en Hunze).

Tragisch ongeval

De burgemeester van Aa en Hunze zegt te willen voorkomen dat er speculaties de ronde doen over de doodsoorzaak. ,,De politie heeft mij medegedeeld dat het om een tragisch ongeval lijkt te gaan.’’ Meer dan dat is niet bekend.

Zaterdag werd bekend dat het om een noodlottig ongeval tijdens het spelen blijkt te gaan.

Speciale bijeenkomst maandag

In Gasselternijveen is geschrokken gereageerd op het tragische nieuws. Van Dijk zegt dat er maandag tussen 8.30 en 12.00 uur in dorpscentrum De Spil een sociaal team van de gemeente klaarzit voor dorpsbewoners die ongerust zijn of vragen hebben.

Slachtofferhulp

Vrijdagochtend zijn er ook specialisten van slachtofferhulp op basisschool J. Emmens geweest om te praten met de kinderen en enkele ouders uit het dorp. De jongen zat hier eerder op school. Ook speelde hij bij de lokale voetbalclub met enkele leerlingen van deze school.

Sinds kort ging hij naar een middelbare school in Assen.

Minuut stilte

Voetbalvereniging Gasselternijveen, waar de jongen in het derde elftal van zijn leeftijdscategorie speelde, heeft besloten dat bij alle wedstrijden een minuut stilte in acht genomen zal worden. De wedstrijd van het team waarin de 12-jarige zat is afgelast.

menu