14-jarige jongen derde gewonde kermis Coevorden

Een 14-jarige jongen is de derde gewonde nadat vrijdagavond de veiligheidsbeugels in de bakjes van een attractie op de kermis in Coevorden losschoten. Hij ligt in het ziekenhuis.

De jongen had eerst niets tegen zijn ouders gezegd, maar had last van druk op de borst. Zaterdag begon hij bloed te spugen. Toen is hij opgenomen in het ziekenhuis, waar de jongen nu nog ligt. Hij heeft geknapte longblaasjes.

Twee meisjes van 12 jaar raakten vrijdagavond gewond. ,,De meisjes hebben wat blauwe plekken, lichte kneuzingen en schaafwonden. Verder gaat het goed met de meisjes, hoewel ze wel heel erg geschrokken zijn'', aldus de moeder van een van de meisjes.

De 14-jarige jongen en de meisjes hoorden niet bij elkaar. De jongen raakte tijdens een ander ritje met de kermisattractie gewond.

Vrijdagavond heeft Loco-burgemeester Joop Brink de attractie stilgelegd. Zaterdagochtend heeft de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit onderzoek gedaan naar de kermisattractie. De vergunning van de Duitse exploitant is tijdelijk ingetrokken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.