14,3 miljoen voor nieuw zwembad Emmen

Het nieuwe overdekte Emmer zwembad wordt gebouwd vlakbij het voetbalstadion, op het grasveld waar de laatste jaren vaak het circus neerstreek.

Het Emmer college van burgemeester en wethouders trekt er 14,3 miljoen euro voor uit, zo is gisteren besloten. Het nieuwe bad vervangt het verouderde Aquarenabad aan de Angelsloërdijk. Het plan gaat uit van twee wedstrijdbaden naast elkaar die elk 25 bij 18 meter groot zijn. Een van de twee baden krijgt een beweegbare bodem. ,,Op die manier is dat bad voor meerdere doeleinden te gebruiken’’, zegt Harm Lassche, hoofd sportzaken. Ook komt er een recreatiebad met golfslag en een grote glijbaan. Dit bad wordt de helft kleiner dan dat in Aquarena. ,,Gezien het aantal bezoekers en de demografische ontwikkelingen is het huidige recreatiebad echt aan de grote kant.’’

Het peuterbad is iets groter dan die in Aquarena. Over de bouw van een nieuw zwembad wordt al jaren gepraat. De gemeente zet in op oplevering in 2018 of 2019. Het project past binnen het bestemmingsplan. Zo lang het nieuwe bad er niet is, blijft Aquarena gewoon open.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.