180.000 euro voor 21 Meppeler plannen

De gemeente Meppel verdeelt 180.000 euro onder 21 plannen van inwoners. Onder meer RTV Meppel een een initiatief voor een lokale munt krijgen subsidie.

Het geld is afkomstig uit het aanjaagbudget van de gemeente, waar inwoners zich voor kunnen aanmelden. Het is de tweede keer dat Meppel het aanjaagbudget beschikbaar stelt.

In totaal kwamen er 49 subsidie-aanvragen binnen, waarvan 21 zijn ingewilligd. Vorig jaar werden er nog 8 van de 22 aanvragen toegekend. „Het is mooi om te zien dat het aanjaagbudget bekend raakt”, zegt wethouder Koos de Vos. „Ons uiteindelijke doel is om de samenleving te blijven stimuleren om met initiatieven te komen die bijdragen aan de ontwikkeling van onze gemeente.”

Volgens commissielid Willie Oldengarm waren de aanvragen erg uiteenlopend. „Als commissie zijn we aangenaam verrast over de diversiteit en het aantal ingediende aanvragen.”

Een sociaal leenfonds voor arme inwoners van Meppel heeft het grootste subsidiebedrag gekregen: 22.700 euro. RTV Meppel mag 12.150 euro besteden aan nieuw materiaal. Een opvallend initiatief is de ontwikkeling van een lokale munt: de Meppeler Mug. Er is 15.000 euro uitgetrokken om de haalbaarheid te onderzoeken.

Overzicht bijdragen aanjaagbudget Meppel 2016 by dagbladvhnoorden on Scribd

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.