22-jarige Assenaar moet cel in voor verboden wapenbezit

Een 22-jarige man uit Assen moet voor verboden wapenbezit één week de cel in. Daarnaast hangt hem de komende twee jaar een voorwaardelijke celstraf van nog eens een week boven het hoofd.

Bij de politie kwam op 8 januari een melding binnen over de aanwezigheid van een automatisch vuurwapen in een woning van Assen. De bewoners van het pand zijn bij de politie bekend vanwege hun omvangrijke strafblad. Daarop staat onder andere een eerdere veroordeling voor verboden wapenbezit. De agenten gingen met veel vertoon naar binnen, maar vonden geen vuurwapen. Wel stuitten de agenten op 51 patronen munitie. De 22-jarige Assenaar erkende de eigenaar te zijn. De munitie zou voor 'zijn verzameling' zijn. Dat geloofde de rechter niet.

De man heeft een strafblad van zes kantjes. In november werd hij nog voor verboden wapenbezit veroordeeld en had juist honderd dagen in de gevagenis gezeten omdat hij een eerder opgelegde taakstraf niet had uitgevoerd. De officier stelde vandaag een werkstraf van vijftig uur voor. De rechter besloot ander en eiste twee weken cel, waarvan één voorwaardelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.