23-jarige man uit Koekange wordt zwaargewond gevonden in greppel, aangehouden verdachte weer vrij

Stockfoto van een politieauto. Foto: Siep van Lingen

Een 23-jarige inwoner van Koekange is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt in het Overijsselse Basse. Een automobilist die dezelfde nacht werd gearresteerd is weer op vrije voeten, maar wordt door politie en justitie nog steeds aangemerkt als verdachte.

De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek.

De politie houdt het vooralsnog bij ‘een incident aan de Boslaan’, omdat nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd afgelopen weekend. Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Nederland valt nog niet op te maken of er sprake is van een tragisch ongeval of een misdrijf.

Voor zover bekend gaat het om een aanrijding, waarbij de 23-jarige man zwaargewond raakte. Hij werd aangetroffen in een greppel nabij een woning en werd met een traumahelikopter gebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Niet in zelfde straat aangehouden

Opvallend is dat de bestuurder niet op de Boslaan is aangehouden door de politie. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Waar hij precies van verdacht wordt, kon de woordvoerder niet zeggen. „Er is meer onderzoek nodig om dat duidelijk te krijgen.”

menu