2,5 jaar cel geëist tegen hardleerse drugsdealer

Tegen een 32-jarige man uit Assen eiste het Openbaar Ministerie dinsdag 2,5 jaar gevangenisstaf, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor drugshandel.

De Assenaar heeft vanaf september 2016 tot november vorig jaar vanuit zijn appartement aan de Rolderstraat gedeald in heroïne en cocaïne, stelt het OM.

Volgens de officier van justitie verkocht hij gemiddeld drie keer per dag drugs aan een klant. De bijna 11.000 euro die hij daarmee zou hebben verdiend, moet hij terugbetalen aan de staat, eiste de aanklaagster. 

Half jaar cel extra
Omdat de man nog in een proeftijd zat toen hij in november vorig jaar werd opgepakt, eiste ze ook dat de straf van zes maanden voorwaardelijk die hij vorig jaar kreeg, nu wordt omgezet in een onvoorwaardelijke celstraf. De Assenaar werd in juli vorig jaar veroordeeld voor drugshandel van begin januari tot augustus 2016.

Dinsdag vertelde de man in de rechtszaal dat hij sindsdien nooit meer heeft gedeald. Volgens de officier is de man een maand na zijn aanhouding in augustus 2016 gewoon verder gegaan met de handel. De politie startte een nieuw onderzoek naar aanleiding van tips die binnenkwamen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI).

Overval op vriendin verdachte
Veel drugsgebruikers, maar ook buren aan de Rolderstraat bevestigden dat de man dealde. De politie praatte ook met de 35-jarige man die vorig jaar juni een overval pleegde in de woning van de Assenaar. Zijn vriendin werd door de overvaller bedreigd met een mes. De overvaller, die inmiddels is veroordeeld tot vier jaar cel, verklaarde dat hij kwam om drugs te halen. Ook hij wees de 32-jarige man aan als dealer. 

Een buurman verklaarde dat dagelijks zo’n 25 mensen in en uit liepen bij de man. De verdachte zelf  wees naar zijn bovenbuurman. Dat was volgens hem de dealer in het pand en niet hij. Dat hij bij twee politiecontroles vorig jaar bedragen van 2000 en 2500 euro bij zich had, was volgens de Assenaar ook geen bewijs dat hij dealde. 

Schuurtje schoonmoeder
Tijdens het onderzoek werd ook heroïne in het schuurtje van zijn schoonmoeder in Assen-Oost gevonden. De man werd daar vorig jaar vaak gezien. Dat was volgens hem omdat hij regelmatig gereedschap leende omdat hij thuis aan het klussen was. De officier vermoedt dat hij het schuurtje als opslagplaats van drugs gebruikte.

Uitspraak: 27 februari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.