3 redenen waarom de Drentsche Aa is genomineerd als mooiste natuurgebied

Het Nationaal Park Drentsche Aa is genomineerd voor de publieksprijs 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Dat maakte prof. mr. Pieter van Vollenhoven namens de vakjury maandagavond bekend.

Naast de Drentsche Aa zijn onder meer het Waddengebied, de Veluwe en de Friese WIJlanden genomineerd. Nederlanders kunnen tot en met 31 oktober hun stem uitbrengen op hun favoriete natuurgebied via https://www.mooistenatuurgebied.nl/home

De drie gebieden met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot winnaars. Zij ontvangen een maximaal geldbedrag van 300.000 euro per gebied. Dat geld moet worden gebruikt voor de verbetering van de kwaliteit en de toegankelijkheid van het gebied. Het bedrag wordt uitgekeerd door het ministerie van Economische Zaken.

De voorzitter van het Overlegorgaan Drentsche Aa, Hendrik Oosterveld, weet wel waarom het Drentse natuurgebied zo in de smaak valt. Op verzoek van Dagblad van het Noorden laat hij drie bijzondere plekken van de Drentsche Aa zien die volgens hem de nominatie meer dan rechtvaardigen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.