3,5 jaar gevangenisstraf voor poging doodslag op agenten Emmen

Voor poging tot doodslag op twee agenten in Emmen is een 25-jarige man uit Beverwijk dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot 3,5 jaar cel.

De veroordeelde Jeff R. werd 10 december vorig jaar achtervolgd door meerdere politiewagens, omdat hij zijn 39-jarige ex-vriendin in Erica en haar 70-jarige vader ernstig zou hebben mishandeld. R. ging er vandoor in haar auto en heeft bij een benzinestation aan de Hondsrugweg getankt zonder te betalen. De verdachte, die onder invloed van alcohol was, negeerde een stopteken van de politie. Hij werd door drie politieauto’s met zwaailicht achtervolgd.

De agenten hadden ondertussen een melding gekregen dat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was. Ze wilden voorkomen dat hij het centrum van Emmen in zou rijden, zeker omdat het koopavond was. R. probeerde met alle mogelijkheid aan de politie te ontkomen. Hij ging volgens de rechtbank in de verkeerde rijrichting over een rotonde. Agenten die hem tegemoet reden, probeerden met hun politiewagen de doorgang te blokkeren.

De rechtbank constateert dat R. met hoge snelheid op het politievoertuig is ingereden in plaats van te stoppen of de auto te ontwijken. Dat ging naar het oordeel van de rechtbank zo hard dat de agenten hierbij om het leven hadden kunnen komen. R. is ook schuldig bevonden aan poging tot doodslag op zijn vriendin. Hij heeft geprobeerd om haar keel dicht te knijpen. R. beweerde dat hij haar alleen geduwd had.

De rechtbank vindt de verklaringen van de vrouw en haar vader geloofwaardiger dan die van de verdachte. De twee hebben vrij snel, onafhankelijk van elkaar tegen de politie verteld wat er is voorgevallen. De vrouw had striemen in haar hals en verwondingen op andere plekken op haar lichaam. R. zei dat de striemen in de hals een nacht eerder waren ontstaan toen hij zeer ruige seks met het slachtoffer had in een hotel. De rechtbank acht zijn verklaring niet aannemelijk. Hij is schuldig bevonden aan poging tot doodslag op de vrouw en de agenten en ernstige mishandeling van de vader.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.